Είμαι εδώ! ΖΩ!

Καιρό είχα να θυμηθώ χειμώνες αλλοτινούς, με βαριά ποτά και τσιγάρα, έστω και αν η λέξη «τσιγάρα» έχει μεταφορική έννοια για εμένα. Ανείπωτα, ξεχαρβαλωμένα σώψυχα, μου αρέσει η λέξη «σώψυχα», δίνει ένα ειδικό βάρος στο μέσα, εκεί στην cor cordis. Καλοκαίρι ακόμα βέβαια, αλλά και ακόμα εδώ ζωντανοί, ζωντανός! Ό,τι έχει σημασία είναι 2-3 αληθινοί άνθρωποι, να είναι πάντα εκεί όσοι χειμώνες ή καλοκαίρια και αν περάσουν. Οι φίλοι όταν είναι άνθρωποι είναι για πάντα φίλοι σου, όχι μόνο δικοί σου φίλοι αλλά σωστοί άνθρωποι, φίλοι του κόσμου όλου.

Μικρότητες, εγωισμοί, να πατά ο ένας στον άλλον, πόσο μακρυά από εμένα ακόμα και αν είναι πάντα ένα τρέχον σενάριο στη ζωή μας κάθε μέρα. Τι έχει σημασία; Τι; Ξέρετε τι; Να αγαπάς! Όχι για προσωπικό όφελος, όχι από εγωισμό για να πάρεις πίσω κάτι. Να πάρεις τι πίσω; Τι; Μεγαλώνουμε, το σώμα παύει να υπακούει, φθίνουμε, η κούραση κάποτε θα γίνει βαριά και ασήκωτη και τι θα μείνει… Ένα μάτσο κόκκαλα στο τέλος.
Έχουμε το δώρο της ζωής, ερχόμαστε και αποκτούμε τη συνείδηση να ζήσουμε, ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ! Να ζήσουμε πως όμως; Πως; Με μαχαίρια, με ξυράφια, με πλούτη υπερβολικά αλλά πρόσκαιρα, με έλλειψη σεβασμού στο δώρο που μας δόθηκε, να βασανίζουμε το σώμα μας και το πνεύμα μας χωρίς λόγο; Γιατί ο μόνος λόγος που δέχομαι είναι όταν αυτός μας δίνει την αφορμή να μάθουμε το νόημα της ύπαρξης μας, το δώρο της ζωής μας, την αγάπη που οφείλουμε στην κάθε μέρα που είμαστε ζωντανοί! Εύκολες μέρες, δύσκολες μέρες αφόρητες, δεν έχει σημασία. Είμαστε εδώ…
__
Ηλίας Πεντίκης, 02/09/2012, 2:00″.
Αυτό το βράδυ, καλοκαιριού ακόμα, με το φεγγάρι γεμάτο και με αφορμή τις όμορφες μελωδίες, τα γεμάτα ψυχή τραγούδια από την εκπομπή  του Πάρη Πεντίκη στον www.activeradio.gr.

About stihoperpatimata

Αρνητικά: Φαντασιόπληκτος, πολεμικός, δειλός, ριψοκίνδυνος, αυθόρμητος, αναπάντεχα παρορμητικός-απρόσμενος, θρασύς, οξύθυμος, κτητικός, ζηλιάρης, ισχυρογνώμων, εγωπαθής, χαζοχαρούμενος, εκκεντρικός, μοναχικός, ενίοτε σκοτεινός-κρυψίνους, είρωνας, άθεος. Θετικά: Τετράγωνη λογική, δημιουργική φαντασία, ελπιδοφόρος, χαμογελαστός, προνοητικός, διορατικός, ειλικρινής, κάπως ψύχραιμος, υπομονετικός, στοϊκός, ΔΙΚΑΙΟΣ, περίπου τίμιος, ερωτικός, ρομαντικός, σεξομανής, κυνικός, θεοσεβούμενος.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.